Organizm nie magazynuje nadwyżek białka, tak więc codzienne spożycie tego składnika jest niezmiernie ważne dla zachowania funkcji życiowych. NUTRILITE All Plant Protein dostarcza wysokiej jakości białka oraz zbilansowanej mieszanki dziewięciu aminokwasów. Jedna porcja o wadze 10 g dostarcza 8 g białka.
W połączeniu ze zrównoważoną odżywczo dietą i zdrowym stylem życia, produkt ten stanowi bardziej zrównoważoną odżywczo alternatywę dla tradycyjnych źródeł białka (czerwonego mięsa, sera, jaj i pełnotłustego mleka).
Charakterystyka
- Preparat All Plant Protein zawiera całkowicie naturalne białko niemalże w całości pozbawione tłuszczu.
- All Plant Protein dostarcza organizmowi wysokiej jakości białka oraz zbilansowanej mieszanki dziewięciu aminokwasów.
- Jedna porcja All Plant Protein dostarcza 8 g białka na porcję o wadze 10 g. Stanowi zdrową alternatywę dla tradycyjnych źródeł białka, takich jak czerwone mięso, sery, jaja i pełnotłuste mleko.
- Składniki pochodzące z naturalny źródeł białka: soi, pszenicy i grochu.
- Preparat może być dodawany do potraw i napojów – nie ma wpływu na ich smak.
- Nie zawiera sztucznych substancji słodzących, barwników, aromatów i konserwantów.
Składniki
ŚREDNIA ZAWARTOSĆ | W PORCJI (10 g) | W 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 170 KJ/40 Kcal | 1700 KJ/400 Kcal |
Tłuszcz | 0,48 g | 4,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) | 0,06 g | 0,6 g |
Węglowodany | 0,32 g | 3,2 g |
w tym cukry | 0 g | 0 g |
Białko | 8 g | 80 g |
Sól | 0,23 g | 2,3 g |
Niezbędne aminokwasy | ||
Izoleucyna | 390 mg | 3900 mg |
Leucyna | 660 mg | 6600 mg |
Lizyna | 510 mg | 5100 mg |
Metionina i cysteina | 220 mg | 2200 mg |
Fenyloalanina i tyrozyna | 750 mg | 7500 mg |
Treonina | 310 mg | 3100 mg |
Tryptofan | 120 mg | 1200 mg |
Walina | 400 mg | 4000 mg |
Histydyna | 210 mg | 2100 mg |
SKŁADNIKI: Białko sojowe (81%), białko pszeniczne (10%), białko z grochu (7,5%), emulgator (lecytyna sojowa), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu).
Dla kogo?
Zalecane spożycie
Wedle potrzeb dodać jedną kopiastą łyżkę stołową* (około 10 g) proszku do mleka lub innych napojów. Mieszać energicznie w szczelnie zamkniętym pojemniku przez jedną minutę. Proszek można dodawać również do płatków z mlekiem, zup, sałatek i innych potraw.
Dla kogo?
- Osoby, które nie spożywają odpowiedniej ilości mleka, mięsa, sera lub innych pokarmów bogatych w białko.
- Osoby, które dużo ćwiczą.
- Osoby, dla których ważny jest poziom kalorii i tłuszczu.
- Osoby, które nie spożywają regularnie posiłków, spożywają małe porcje lub czują, że powinny spożywać więcej białka.
- Dzieci powyżej 3. roku życia, młodzież, osoby starsze, kobiety w ciąży i karmiące piersią – wszyscy, którym potrzebna jest większa dawka białka.
Zalecane spożycie
Wedle potrzeb dodać jedną kopiastą łyżkę stołową* (około 10 g) proszku do mleka lub innych napojów. Mieszać energicznie w szczelnie zamkniętym pojemniku przez jedną minutę. Proszek można dodawać również do płatków z mlekiem, zup, sałatek i innych potraw.